Voihan Suomessakin nauttia hotellissa

Posted on

child in the airplane

Mun mielestä tuo ristiriita maapallon kestävyyden ja halpojen ulkomaanlentojen välillä on mahdoton, painiskelen itse sen kanssa koko ajan. Miten te hyvät lukijat? Viittaan siis tuohon edelliseen kirjoitukseeni. Vaikka tietää, että maapallo ei voi kestää sitä, että kaikki lentäisivät mielin määrin lentokoneella huvimatkoja, silti mieli tekee päästä kokemaan ja näkemään uusia paikkoja! Maistaa uusia ruokia, haistaa uusia tuoksuja, nähdä kaikkea uutta ja kiinnostavaa!

Ollakko itsekäs ja ajatellako vain itseä vai pitäisikö meidän kuitenkin ajatella myös tulevien sukupolvien elinmahdollisuuksia? Ryöstämmekö me elintavoillamme seuraavilta sukupolvilta mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään? Pakotamme heidät paiskimana hullun lailla töitä siitä edestä, että me nyt saamme matkusta Espanjaan kolmesti vuodessa? Ehei, kyllähän tähän joku ratkaisu pitää löytyä!

Yksi ratkaisu on lomailla vain Suomessa. Suomessakin on ihania hotelleja, kylpylöitä (jotka tosin tuhlaavat energiaa runsaasti), paljon aktiviteettia lapsiperheille. Suomessa hotellien hintataso on aika korkea, tosin paljon matalampi kuin esim Englannissa tai Ranskassa, mutta on hotelli on mahdollista saada hyvinkin edullisesti. Itse varaan usein hotellit varsinkin Suomessa sellaiselta sivustolta kuin Varaahotelli.fi, jossa on mun mielestä muutenkin paljon hyödyllistä tietoa ja kiinnostavia uutisia ja juttuja. Sieltä löytyy hotelli- ja varaussivustojen alekampanjat, alennuskoodit ja muut tarjoukset koottuna kätevästi yhteen. Siellä voi vertailla mistä hotelli kannattaa varata. Esimerkiksi Hotellimaailman, Hotels.comin, Supersaverin, Trivagon, Scandicin jne kaikkien näiden kampanjat näkyy yhdellä silmäilyllä. Tykkään tuosta koska se säästää aikaa hotellien selailussa.

Käymmekin perheellämme talvisin aika paljon hotelleissa lomilla. Se on sellaista arjen luksusta, kun saa vaan löhötä ja mennä valmiiseen pöytään. Kaupungeista kyllä löytyy aktiviteetteja, tietysti jos ollaan kylpylähotellissa, niin siellä itsessään on tarpeeksi aktiviteettia. Hiihtoloman laskettelureissun sen sijaan olemme olleet mökissä, koska tuntuu työläältä ahtautua kaikkine välineineen ja vaatteineen hotellihuoneeseen, lisäksi mökissä on kuitenkin tuon kaltaisella ulkoilmalomalla enemmän tunnelmaa.

Tänä vuonna aiomme testata ensimmäistä kertaa talvilomalla asuntovaunua. Asuntovaunuilemme pitkin kesää valtavasti, aloitamme huhtikuussa ja lopetamme lokakuussa, karavaaniöitä kertyy helposti vähintään 25. Nyt ajattelimme siis kokeilla talvilomailua asuntovaunussa. Olemme laskettelulomilla ihailleet aina rinteeseen viereen parkkeerattuja vaunuja, ne on näyttänyt jotenkin niin houkuttelevilta ja tunnelmallisilta, että nyt kokeillaan! Ostimme viime vuonna talvikäyttöön sopivan vaunun, siksi tämä into.

Näin on siis mahdollista lomailla myös SUomessa, ei ole pakko lentää halvalla Euroopan toiselle laidalle rentoutuakseen. Olen haaveillut nuoresta lähtien myös interrailista, menisin Eurooppaan kiertämään junalla, mutta se ei onnistu lasten kanssa. Ehkä meen sitten kun ne on isoja ja kun voin pitää tarpeeksi lomaa. Se siinä on kun siihen tarvii reilusti pidemmän pätkän lomaa kuin esim lentäen tehtyyn kaupunkilomaan. Olen myös suunnitellut karavaanarireissuja Eurooppaan lasten kanssa, se voisi olla kivaa, mutta ajamista olisi melkoisesti…

Tässä teille vinkkejä lentomatkustamisen välttämiseksi! 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 53 = 61