Hotellin varaus ja alennuskoodi

Posted on

Vaikka hotellin varaus tuntuu aluksi työläältä ja hankalalta, on se yllättävän helppoa kuitenkin noilta nykyaikaisilta nettisivuilta. Ensinnäkin menin suosikkisivulleni alennuskoodeja.fi, josta katsoin millä palveluntarjoajilla ja hotellivaraussivustoilla on alennuksia ja tarjouksia. Huomasin että Hotels.comilla ainakin oli hyvät alennukset, ei tietenkään kaikista hotelleista, mutta useimmista. Myös hotellimaailma tarjosi alennuksia, mutta loppujen lopuksi ei niistä mikään mihinkään johtanut.

seurahuone-helsinki-hotellit

Napautin siis itseni Hotels.comin sivuille. Siellähän on ihan kätevästi se kohteen valinta, Helsingistäkin voi valita useamman kohteen välillä. Meidän lyhyellä kaupunkilomalla oli todella tärkeää se, että hotelli sijaitsee lähellä rautatieasemaa, en halunnut kävellä yhtään ylimääräistä laukkujen kanssa. Hinnallakaan ei ollut niin väliä. OIkeastaan halusin vähän luksusta ja olin valmis maksamaan siitä. Hotels.comin varauspalvelu tarjosi lähimpänä rautatieasemaa sijaitsevat hotellit minulle järjestyksessä. Näistä aloin katsoa hotellin tasoa ja hintaa sekä palveluita. Halusin, että huoneesta voisi löytyä kylpyamme ja aamiaisen oli ehdottomasti sisällyttävä hintaan. Näin päädyttiin lopulta Seurahuoneelle. Huoneen sain satasen hintaan per yö, mikä oli mielestäni vähintäänkin kohtuullinen hinta noin laadukkaasta hotellista. Olin siis erittäin tyytyväinen Hotels.comin tarjoamaan palveluun ja alennuksiin.

Toki Seurahuone houkutteli muutenkin, koska paikan historia on niin kiinnostava. Eikö Seurahuone ole juuri se paikka, missä esimerkiksi Suomen boheemi kerma kokoontui 1800-luvun puolivälin jälkeen? Taiteilijat pitivät symposiumejaan siellä tai Kämpissä, eihän Helsingissä tuolloin juuri muita tasokkaita hotelleja ollut. Voi kuvitella kuinka Seurahuoneella on kokoonnuttu suunnittelemaan aktiivisia vastatoimia traasin valtaa vastaan, tiedän vaikka kuuluisa Bobrikovin ampuja Schaumann olisi siellä majaillut ja porukoineen suunnitellut äärimmäisen radikaalia tekoaan. Ja keitä kaikkia ulkomaisia kuuluisuuksia siellä on majaillut? Ainakin venäläisiä aatelisia vallankumouksen jälkeen, miksei vaikka itse vallankumouksellinen Lenin olisi siellä yöpynyt, kun kulki täällä maanpaossa ennen vallankumousta?

Kiinnostava se hotelli on. Voi kuvitella että sen historian varmasti tuntee siellä. Ja kuinka ihanaa on nauttia muutenkin vaan siitä vanhasta ylellisyydestä, joka on ilmeisesti aika vastikään restauroitu? Onhan siellä jos jonkinlaista salia ja kabinettia, joissa on vuosikymmenien mittaan pidetty tärkeitä kokouksia.

Sinne käy siis meidän matka viikon päästä. Aiomme pienellä kaupunkilomallamme nauttia kaupungin vilinästä, äänistä, tuoksuista, ruuasta, ihanista kahviloista. Ehkä käymme jossakin museossa tai näyttelyssä ja vähän shoppailemme. Mutta pääasia on kuitenkin nauttia hyvää ruokaa ja siitä, että pääsemme oman arkemme ulkopuolelle täältä maalta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

35 + = 37